Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşili Soğan Dolması Tarifi

Ekşili Soğan Dolması

Ekşili Soğan Dolması Tarifi

Ekşili Soğan Dolması tarifi: Ekşili Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşili Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet soğan (haşlanmış)
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 su bardağı su

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su

Ekşili Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanların kabuğunu soyup, alt ve üst kısmından bir miktar keserek yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın ve ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Soğanlar soğuduktan sonra nazikçe alttan üste doğru ittirip her bir katmanının düzgğnce çıkmasını sağlayın. Bu noktada birkaç adet soğanın yırtılması normaldir.
  • Dolmanın iç harcı için kıyma, kuru soğan, ince bulgur, nar ekşisi, pul biber ve naneyi su ilave ederek yoğurun.
  • Yoğurulan iç harcı katmanlarına ayrılmış soğanların içerisine doldurun ve tencereye dizin.
  • Sosu için, bir kasede domates ve biber salçalarını, sıvı yağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün.
  • Önce harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Ekşili Soğan Dolması tarifi için servis önerisi

Kıyılmış maydanoz ve yoğurt ile müthiş uyum sağlıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025