Ekşili Soğan Dolması Tarifi
Ekşili Soğan Dolması tarifi: Ekşili Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ekşili Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet soğan (haşlanmış)
- 500 gram dana kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 su bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
Ekşili Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanların kabuğunu soyup, alt ve üst kısmından bir miktar keserek yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın ve ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğanlar soğuduktan sonra nazikçe alttan üste doğru ittirip her bir katmanının düzgğnce çıkmasını sağlayın. Bu noktada birkaç adet soğanın yırtılması normaldir.
- Dolmanın iç harcı için kıyma, kuru soğan, ince bulgur, nar ekşisi, pul biber ve naneyi su ilave ederek yoğurun.
- Yoğurulan iç harcı katmanlarına ayrılmış soğanların içerisine doldurun ve tencereye dizin.
- Sosu için, bir kasede domates ve biber salçalarını, sıvı yağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerine dökün.
- Önce harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Ekşili Soğan Dolması tarifi için servis önerisi
Kıyılmış maydanoz ve yoğurt ile müthiş uyum sağlıyor.