Ekşili Semizotu Çorbası Tarifi
Ekşili Semizotu Çorbası tarifi: Ekşili Semizotu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Semizotu Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekşili Semizotu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet semizotu (ince kıyılmış)
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur (yıkanmış,süzülmüş)
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
- 2 yemek kaşığı (silme) sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre sıcak su (arzuya göre sebze suyu)
Ekşili Semizotu Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı küçük küpler olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun.
- Toz biberi, sumak ekşisini ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ve sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatın.
- Bulgurlar piştikten sonra haşlanmış nohutları ve son olarak ince kıydığınız semizotlarını tencereye koyun ve 3 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Ekşili Semizotu Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre kuşbaşı et ekleyerek bir öğün olarak da tüketebilirsiniz. Veya damak zevkinize göre mercimek, börülce gibi bakliyatları da ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Ekşili Semizotu Çorbası tarifi için servis önerisi
Yanında süzme yoğurt ile tüketirseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.