Ekşili Pazı Çorbası Tarifi
Ekşili Pazı Çorbası tarifi: Ekşili Pazı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Pazı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ekşili Pazı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1-1,5 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
- 1 adet küçük boy pazı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme yemek kaşığı sumak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 tutam tuz
Üzeri İçin:
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Ekşili Pazı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Ufak ufak doğranmış kuru soğan yağda kavrulur. Üzerine salça eklenip karıştırılır.
- Mercimek ve bir gece suda bekletilip haşlanan aşurelik buğday karıştırılır.
- Üzerine yeterince sıcak su eklenip mercimeklerin pişmesi sağlanır.
- Mercimeklerin pişmesine yakın üzerine haşlanmış nohut, doğranmış sarımsak, pul biber, karabiber, tuz ve pazının ufak ufak doğranmış yeşil kısımları çorbaya ilave edilip bir süre daha pişirilir.
- Ocaktan alınan çorbanın üzerine isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirilir. Afiyet olsun.