Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşili Pazı Çorbası Tarifi

Ekşili Pazı Çorbası

Ekşili Pazı Çorbası Tarifi

Ekşili Pazı Çorbası tarifi: Ekşili Pazı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Pazı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşili Pazı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1-1,5 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 1 adet küçük boy pazı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı sumak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam tuz

Üzeri İçin:

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Ekşili Pazı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Ufak ufak doğranmış kuru soğan yağda kavrulur. Üzerine salça eklenip karıştırılır.
  • Mercimek ve bir gece suda bekletilip haşlanan aşurelik buğday karıştırılır.
  • Üzerine yeterince sıcak su eklenip mercimeklerin pişmesi sağlanır.
  • Mercimeklerin pişmesine yakın üzerine haşlanmış nohut, doğranmış sarımsak, pul biber, karabiber, tuz ve pazının ufak ufak doğranmış yeşil kısımları çorbaya ilave edilip bir süre daha pişirilir.
  • Ocaktan alınan çorbanın üzerine isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025