Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşili Nohutlu Mantı Tarifi

Ekşili Nohutlu Mantı

Ekşili Nohutlu Mantı Tarifi

Ekşili Nohutlu Mantı tarifi: Ekşili Nohutlu Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Nohutlu Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşili Nohutlu Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 200 gram dana kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ekşili nohut için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 litre su

Ekşili Nohutlu Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Mantı hamurunu hazırlamak için 2 su bardağı su, yumurta ve 2 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kasede çırpın.
  • Elemiş olduğunuz unu sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  • Malzemeler iyice birleşip hamur kıvamını aldığında, hamuru tezgah üzerine alıp yoğurmaya devam edin. Gerekli gördükçe un takviyesi yaparak yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek bir kenarda dinlenmeye bırakın, bu sıraca iç harcını hazırlamaya başlayın.
  • Kıyma, soğan, pul biber, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu birleşene kadar yoğurun.
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru parçalara ayırarak mantıyı açmak üzere bir parçasını alın.
  • Hamuru açmak üzere altına ve üzerine un serpin ve merdane yardımıyla yırtılmayacak incelikte mantı hamurunu açın.
  • Bir bıçakla açtığınız hamurdan küçük kareler oluşacak şekilde yatay ve dikey kesin.
  • Kare hamurların içine bezelye büyüklüğünde hazırladığınız kıymalı iç harçtan yerleştirin.
  • Minik bohça verecek şekilde hamurların ağzını sıkıca kapatın ve tüm hamur bitinceye tek işlemi tekrar edin.
  • Mantıları hazırladıktan sonra buzlukta bekletin.
  • Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun ve ısıtın.
  • Domates salçası, ezilmiş sarımsak, nane ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Haşlanmış nohut, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın ve üzerine suyu ekleyin.
  • Su iyice kaynadığında mantıları da tencereye ekleyin ve pişene dek haşlayın.
  • Mantılar şişip yüzeye çıktığında hazır demektir, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025