Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşili Lokum Tavuk Tarifi

Ekşili Lokum Tavuk

Ekşili Lokum Tavuk Tarifi

Ekşili Lokum Tavuk tarifi: Ekşili Lokum Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Lokum Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşili Lokum Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuklar için:

  • 3 parça tavuk göğsü (650 gram)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase un

Sos için:

  • 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1/2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 diş sarımsak (veya 1/2 çay kaşığı sarımsak granül)
  • 1 çay kaşığı tuz

Ekşili Lokum Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları mümkün olduğunca inceltin. (Dövebilirsiniz ya da bir elinizle üstüne bastırırken bıçakla ince ince keserek hazırlayabilirsiniz.)
  • Her parçanın iki tarafına tuz ve karabiber serpin.
  • Tavukların her yerini una bulayın.
  • Tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup iyice ısıtın.
  • Tavukların her iki yüzünü de kızartın. Çok çabuk pişiyor, fazla bekletmenize gerek yok. Her yüz için yaklaşık 3 dakika yeterli olacaktır.
  • Sos için tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alın, 5 dakika kaynatın. Bağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • Pişen tavukları sos tavasına alın, ters yüz yaparak iyice soslayın. Afiyet olsun.

Ekşili Lokum Tavuk tarifi için servis önerisi

Servis için haşlanıp tereyağında kızartılmış, üzerine bolca Parmesan serpilmiş patatesler hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025