Ekşili Lokum Tavuk Tarifi
Ekşili Lokum Tavuk tarifi: Ekşili Lokum Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Lokum Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Ekşili Lokum Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar için:
- 3 parça tavuk göğsü (650 gram)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase un
Sos için:
- 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 1/2 adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 diş sarımsak (veya 1/2 çay kaşığı sarımsak granül)
- 1 çay kaşığı tuz
Ekşili Lokum Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları mümkün olduğunca inceltin. (Dövebilirsiniz ya da bir elinizle üstüne bastırırken bıçakla ince ince keserek hazırlayabilirsiniz.)
- Her parçanın iki tarafına tuz ve karabiber serpin.
- Tavukların her yerini una bulayın.
- Tavaya tereyağı ve zeytinyağı koyup iyice ısıtın.
- Tavukların her iki yüzünü de kızartın. Çok çabuk pişiyor, fazla bekletmenize gerek yok. Her yüz için yaklaşık 3 dakika yeterli olacaktır.
- Sos için tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alın, 5 dakika kaynatın. Bağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Pişen tavukları sos tavasına alın, ters yüz yaparak iyice soslayın. Afiyet olsun.
Ekşili Lokum Tavuk tarifi için servis önerisi
Servis için haşlanıp tereyağında kızartılmış, üzerine bolca Parmesan serpilmiş patatesler hazırlayabilirsiniz.