Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Ekşili Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kuru patlıcan
- 3 su bardağı pirinç
- 5 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan (taze de olur)
- 1 çay bardağı tane sumak (kaynar su döküp bekletilecek, suyu kullanılacak)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp sıcak suya atıyoruz. 40 dakika ön haşlama yapıyoruz.
- Elimizle kontrol edip yumuşadığını görüp süzüyoruz.
- Soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıp yıkadığımız pirinçlerin üzerine döküyoruz. Sırasıyla salça, maydanoz ve baharatları ekliyoruz.
- Kaynar suda beklettiğimiz sumağı süzüp suyunu iç harcına ekliyoruz.
- Patlıcanları doldurup tencereye diziyoruz. Biraz su gezdirip üzerine kapak kapatıyoruz.
- Pişirme sırasında kaynadıktan sonra en kısık ateşe alıp yaklaşık 50-60 dakika pişirmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Pişirirken pişirme sosuna bir kaşık salça, bir tatlı kaşığı tuz, yağ ve bir fiske limon tuzu ile pişirebilirsiniz.