Ekşili Kuru Dolma Tarifi
Ekşili Kuru Dolma tarifi: Ekşili Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Kuru Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 yemeklik
Ekşili Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolma için:
- 6 adet kuru patlıcan
- 6 adet dolmalık kuru biber
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet küp şeker
- 1/2 su bardağı domates suyu
- 1 tutam nane
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
Sosu için:
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekşili Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın.
- Önceden haşlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tencereye dizip yerleştirin.
- Dolmaların üzerine hazırladığımız sosu karıştırıp dökün.
- Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.