Ekşili Köfte Tarifi
Ekşili Köfte tarifi: Ekşili Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşili Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Ekşili Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekşili kısım için:
- 250 gram kemikli et (kuzu)
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı (ve sıvı yağ)
- 2-3 su bardağı su (yeteri kadar)
Köftesi için:
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıcak su (ıslatmak için)
- 1 çay bardağı tuz
Ekşili Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Etleri önden yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Soğan ile eti kavurmak için kısık ateşte ocağa alıyoruz.
- Bu esnada bulgur ve irmiğe azıcık tuz atıp kısır yapar gibi ıslatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Soğan ve et kavrulduktan sonra salça, tuz ve nane ekliyoruz.
- Patlıcanları ufak küpler halinde doğrayıp onu da salçalı karışıma katıyor ardından suyunu ekliyoruz.
- Suyun kanama süresinde köfte hamurunu iyice yoğuruyoruz ve ufak köfteleri yuvarlıyoruz.
- Köfteleri artık pişmek üzere olan patlıcanlı sulu karışıma ekleyip nar ekşisini de katıyoruz.
- Köfteler de yumuşadıktan sonra altını kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu noktadan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Ekşili Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Bol ekşili ve aynı zamanda kemikli etle de yapıldığı için şifa deposu bir çorba. Ayrıca bulgurlu olması sebebiyle de son derece doyurucu.