Ekşi Tatlı Tavuk Tarifi
Ekşi Tatlı Tavuk tarifi: Ekşi Tatlı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Tatlı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ekşi Tatlı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 0,5 kilogram kemiksiz tavuk but (ızgara tava)
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet soğan (orta boy)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 25 gram tereyağı (margarin de olabilir)
- 0,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 50 gram tulum peyniri (İzmir)
Ekşi Tatlı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küp küp doğruyoruz. Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Bir kapta nar ekşisi, kekik, karabiber, tuz, toz biber ve balı tavuklarla harmanlıyoruz.
- Pembeleşen soğanların içine soslu tavuğu karıştırıyoruz.
- Tavuğu 20 dakka kadar kızartıyoruz sonra izmir tulumunu rendeleyip üzerine serpiyoruz 1 dakika kadar ocakta bekletip ocaktan alıyoruz.
- Bir cezvede margarin yada tereyağını eritiyoruz unu yağla birleştirip beyazlığı gitmeyecek kadar kavuruyoruz.
- Sütü ekleyip beşemal sosu koyu kıvama getiriyoruz.
- Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp beşemal sosu içine karıştırıyoruz.
- İçine yeteri kadar nane koyup sosumuzu hazır kıvama getiriyoruz.
- İster ekşili tavuğun üzerine isterseniz ayrı bir kapta servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun.