Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Mayalı Somun Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Somun Ekmek

Ekşi Mayalı Somun Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Somun Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Somun Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Somun Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Mayalı Somun Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram ekmeklik un
  • 200 gram sarı un
  • 50 gram çavdar unu
  • 100 gram maya
  • 10 gram tuz
  • 350 gram su

Ekşi Mayalı Somun Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Akşam 23:00 gibi bütün malzemeleri aynı anda karıştırıp gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum.
  • Katlama yapmadan, olduğu gibi serin balkona koydum. Sabah dokuz gibi baktığımda %50 kabaran hamurumu iki eşit parçaya bölüp ön şekil verdim.
  • Bir saate yakın bu şekilde bekledi. Daha sonra şekli verip o şekilde de fırın ısınırken beklettim. Fırın taşla birlikte bir saate yakın 250 derecede ısındı.
  • Hamura jiletle kesi atıp ısınan taşa kürekle koydum (sıcak su da koydum buhar yapması için) dereceyi 230'a indirdim 20-25 dakika fansız ayarda pişti. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025