Ekşi Mayalı Somun Ekmek Tarifi
Ekşi Mayalı Somun Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Somun Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Somun Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
24 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Ekşi Mayalı Somun Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram ekmeklik un
- 200 gram sarı un
- 50 gram çavdar unu
- 100 gram maya
- 10 gram tuz
- 350 gram su
Ekşi Mayalı Somun Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Akşam 23:00 gibi bütün malzemeleri aynı anda karıştırıp gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum.
- Katlama yapmadan, olduğu gibi serin balkona koydum. Sabah dokuz gibi baktığımda %50 kabaran hamurumu iki eşit parçaya bölüp ön şekil verdim.
- Bir saate yakın bu şekilde bekledi. Daha sonra şekli verip o şekilde de fırın ısınırken beklettim. Fırın taşla birlikte bir saate yakın 250 derecede ısındı.
- Hamura jiletle kesi atıp ısınan taşa kürekle koydum (sıcak su da koydum buhar yapması için) dereceyi 230'a indirdim 20-25 dakika fansız ayarda pişti. Afiyet olsun.