Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Mayalı Pide Tarifi

Ekşi Mayalı Pide

Ekşi Mayalı Pide Tarifi

Ekşi Mayalı Pide tarifi: Ekşi Mayalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Mayalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 450 gram ekmeklik un
  • 50 gram tam buğday unu
  • 100 gram ekşi maya
  • 350 gram su
  • 10 gram tuz
  • 10 gram şeker

Üzerine sürmek için:

  • 1 kase yumurta beyazı ve süzme yoğurt karışımı

Ekşi Mayalı Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kaba önce suyu sonra mayayı ekleyin, karıştırarak mayanın suyun içinde çözülmesini sağlayın.
  • Ardından diğer bütün malzemeleri kaba alıp güzelce yoğurun. (Ben stand mikserinde 7 dakika yoğurdum.)
  • Hamuru yağlanmış temiz bir kaba alıp 1,5 saat dinlenmeye bırakın.
  • 1,5 saat sonunda 30 dakika aralıklarla 3-4 katlama yapın, hamuru aynı kapla buzdolabına alın.
  • Ertesi gün hamuru dolaptan çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar (1,5-2 saat) bekleyin.
  • Hamuru iki parçaya bölün, her birini galeta unu serpilmiş yağlı kağıda alın.
  • Üzerine bir çimdik tuzla çırpılmış yumurta beyazı ve süzme yoğurt karışımını sürüp şeklini verin. Çörek otu ve susam ile süsleyin.
  • Orta rafa ters şekilde tepsisini koyduğunuz fırını 250 derece alt üst ayarda iyice ısıtın. Pideleriniz 25 dakikada hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Ekşi Mayalı Pide tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzu sabah yoğurmaya başlarsanız son katlamadan 3-4 saat sonra şeklini verip pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025