Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek Tarifi
Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 184 gram ekşi maya
- 142 gram süt
- 155 gram olgun muz (ezilmiş)
- 113 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 56 ml. sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı)
- 283 gram un
- 7 gram tuz
- 3 gr. tarçın
- 3 gr. karbonat
- 7 gr. kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Kuru malzemeleri eleyerek bir kapta karıştırın. Kuru malzemelerle sıvı malzemeleri iyice karıştırın.
- Bu aşamadan sonra ceviz, kuru üzüm ilave edin ve keki kalıba boşaltın, üstüne ortadan ikiye kestiğiniz muzları yerleştirin.
- Muzların iç kısmı size dönük olacak. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 50 dakika pişirin.
- İçine kürdan ya da bıçak batırdığınızda kuru çıkmalı; eğer hala ıslaksa üzerini yağlı kağıt kaplayıp pişirmeye devam edin. Kalıp ölçüm 20×12×8'dir. Afiyet olsun.