Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek

Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 184 gram ekşi maya
  • 142 gram süt
  • 155 gram olgun muz (ezilmiş)
  • 113 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 56 ml. sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı)
  • 283 gram un
  • 7 gram tuz
  • 3 gr. tarçın
  • 3 gr. karbonat
  • 7 gr. kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ekşi Mayalı Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru malzemeleri eleyerek bir kapta karıştırın. Kuru malzemelerle sıvı malzemeleri iyice karıştırın.
  • Bu aşamadan sonra ceviz, kuru üzüm ilave edin ve keki kalıba boşaltın, üstüne ortadan ikiye kestiğiniz muzları yerleştirin.
  • Muzların iç kısmı size dönük olacak. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 50 dakika pişirin.
  • İçine kürdan ya da bıçak batırdığınızda kuru çıkmalı; eğer hala ıslaksa üzerini yağlı kağıt kaplayıp pişirmeye devam edin. Kalıp ölçüm 20×12×8'dir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025