Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Ekşi Mayalı Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
24 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Ekşi Mayalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tam buğday unu
- 400 gram ekmeklik un
- 350 gram su
- 100 gram ekşi maya
- 10 gram tuz
Ekşi Mayalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Su ile unu iki saat otoliz yaptım yani katıştırdım. Maya ve 10 gram tuzu ekledim.
- 10 dakika kadar gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum. Laminasyon yaptım. 1 saat sonra ilk katlamayı yaptım.
- Daha sonra 45 dakika aralıkla 2 katlama daha yaptım. Hamuru hafifleyince kadar kendi haline bıraktım. Şekil verip sepete aldım.
- Soğuk mayalanan hamuru önceden ısıtılmış fırında 240 derecede 25 dakika kapaklı, 200 derecede 15 dakika kapaksız pişirdim.