Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Mayalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tam buğday unu
  • 400 gram ekmeklik un
  • 350 gram su
  • 100 gram ekşi maya
  • 10 gram tuz

Ekşi Mayalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Su ile unu iki saat otoliz yaptım yani katıştırdım. Maya ve 10 gram tuzu ekledim.
  • 10 dakika kadar gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum. Laminasyon yaptım. 1 saat sonra ilk katlamayı yaptım.
  • Daha sonra 45 dakika aralıkla 2 katlama daha yaptım. Hamuru hafifleyince kadar kendi haline bıraktım. Şekil verip sepete aldım.
  • Soğuk mayalanan hamuru önceden ısıtılmış fırında 240 derecede 25 dakika kapaklı, 200 derecede 15 dakika kapaksız pişirdim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025