Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart Tarifi
Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart tarifi: Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ekşi maya için:
- 60 gram un
- 25 gram su
- 25 gram ekşi maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
Hamuru için:
- 250 gram un
- 50 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet büyük boy yumurta
- 60 gram krema (veya tam yağlı süt )
- 100 gram tereyağı
Frangipane için:
- 1 su bardağı badem ( kabuğu soyulmuş )
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 tutam tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilya çubuğu
Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart tarifi nasıl yapılır?
- Frangipane için badem ve şekeri robotta un kıvamına gelene kadar çekin (biz biraz minik taneli bıraktık çok güzel bir doku oluştu), diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, sıkma torbasına alın.
- Ana hamur için yağ hariç tüm malzemeleri kuru yer kalmayıncaya kadar karıştıralım, daha sonra oda sıcaklığına gelmiş tereyağını azar azar ekleyelim ve iyice yoğuralım ~ 10 dakika yeterli ( gluten penceresi oluşmalı.) Bu aşamada 3 saat sıcak mayalama yapıyoruz.
- Sıcak mayalanmadan sonra porsiyonlayıp pişirilebilir. Daha yoğun bir tat için soğuk mayalama yapılabilir. (~ 12 saat ) Ertesi gün hamurumuz iki katı büyüdüğünde çıkarıp, açıp porsiyonlayalım ~ 1cm , üzerlerini kapatıp mayalandıralım ~4 saat 24C
- Mayalanan hamurunuzun ortasına çok bastırmadan havuz yapıp frangipane sıkalım. Dilediğiniz meyve ile süsleyin ( kenarlarına süt veya yumurta sürün ). 205C önceden ısıtılmış 25 dakika fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirelim.
Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart tarifinin püf noktası nedir?
Asiditesi yüksek, portakal, kan portakalı, anjelik erik vb servis edildiğinde tatlı aroma çok güzel dengelenir .