Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek Tarifi
Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
12 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 130 gram ekşi maya
- 600 gram buğday unu
- 345 gram su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derin bir kabın içerisinde unu suyu ekleyip iyice yoğuralım. Bu şekilde yaklaşık 1 saat bekletelim. 1 saat sonunda aktif ekşi ön maya ekleyip tekrar yoğuralım. 10-15 dakika yoğurmanız yeterli. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
- Ardından tuzunu ekleyip tekrar yoğuralım. Tabanını yağladığımız genişçe bir kaba alalım. Ben dikdörtgen plastik kapaklı kap kullanıyorum. 1 saat daha dinlendirelim. 1 saat sonunda ilk katlamayı yapalım.
- Katlamayı elimizi ıslatarak 4 köşeden hamuru yukarı doğru esneterek yapalım. Yarım saat arayla 3 katlama daha yapalım.
- Son katlamadan sonra hamura son şeklini verip buzdolabında yaklaşık 18 saat soğuk mayalandırmaya alalım.
- 18 saat sonunda pişireceğimiz kaba alıp önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika üstü kapalı, ardından 35 dakika 200 derecede üstü açık pişirelim.