Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek

Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek tarifi: Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 130 gram ekşi maya
  • 600 gram buğday unu
  • 345 gram su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekşi Mayalı Ağaç Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle derin bir kabın içerisinde unu suyu ekleyip iyice yoğuralım. Bu şekilde yaklaşık 1 saat bekletelim. 1 saat sonunda aktif ekşi ön maya ekleyip tekrar yoğuralım. 10-15 dakika yoğurmanız yeterli. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
  • Ardından tuzunu ekleyip tekrar yoğuralım. Tabanını yağladığımız genişçe bir kaba alalım. Ben dikdörtgen plastik kapaklı kap kullanıyorum. 1 saat daha dinlendirelim. 1 saat sonunda ilk katlamayı yapalım.
  • Katlamayı elimizi ıslatarak 4 köşeden hamuru yukarı doğru esneterek yapalım. Yarım saat arayla 3 katlama daha yapalım.
  • Son katlamadan sonra hamura son şeklini verip buzdolabında yaklaşık 18 saat soğuk mayalandırmaya alalım.
  • 18 saat sonunda pişireceğimiz kaba alıp önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika üstü kapalı, ardından 35 dakika 200 derecede üstü açık pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025