Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Maya Ekmeği Tarifi

Ekşi Maya Ekmeği

Ekşi Maya Ekmeği Tarifi

Ekşi Maya Ekmeği tarifi: Ekşi Maya Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Maya Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Maya Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram un
  • 640 gram sarı un
  • 235 gram 7 tahıllı un
  • 160 gram maya
  • 20 gram tuz
  • 750 gram su

Ekşi Maya Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Su ile unu iki saat otoliz yaptım. Maya ve tuzu ekledim, gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum.
  • Laminasyon yaptım, 1 saat sonra ilk katlamayı yaptım. Daha sonra 45 dakika aralıkla 2 katlama daha yaptım.
  • Hamuru hafifleyinceye kadar kendi haline bıraktım. Şekil verip sepete aldım.
  • Soğuk mayalanan hamuru önceden ısıtılmış fırında 240 derecede 25 dakika kapaklı, 200 derecede 15 dakika kapaksız pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025