Ekşi Maya Ekmeği Tarifi
Ekşi Maya Ekmeği tarifi: Ekşi Maya Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Maya Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
24 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Ekşi Maya Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram un
- 640 gram sarı un
- 235 gram 7 tahıllı un
- 160 gram maya
- 20 gram tuz
- 750 gram su
Ekşi Maya Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Su ile unu iki saat otoliz yaptım. Maya ve tuzu ekledim, gluten penceresi oluşana kadar yoğurdum.
- Laminasyon yaptım, 1 saat sonra ilk katlamayı yaptım. Daha sonra 45 dakika aralıkla 2 katlama daha yaptım.
- Hamuru hafifleyinceye kadar kendi haline bıraktım. Şekil verip sepete aldım.
- Soğuk mayalanan hamuru önceden ısıtılmış fırında 240 derecede 25 dakika kapaklı, 200 derecede 15 dakika kapaksız pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.