Ekşi Kremalı Şeftali Pastası Tarifi
Ekşi Kremalı Şeftali Pastası tarifi: Ekşi Kremalı Şeftali Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Kremalı Şeftali Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Ekşi Kremalı Şeftali Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 150 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram un
- 50 gram nişasta
Kreması için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 509 mililitre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon aroması
- 150 gram toz şeker
- 5 yaprak jelatin
- 650 gram ekşi krema
- 200 mililitre krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
- 6 adet şeftali
- 400 mililitre şeftali suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Ekşi Kremalı Şeftali Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Kekin yapımı için yumurtaları şeker ile iyice çırpın.
- Tuz, vanilya, limon aroması, un ve nişastayı ilave edip spatula ile karıştıralım.
- Kare kek kalıbını önce yağlayıp sonra etrafına ve altına yağlı kağıt serelim.
- Hamuru içine döküp önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarlı fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişen keki biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkartalım ve üzerini bir bıçak ile fazla derin olmamak kaydıyla sıyıralım.
- Yeniden kalıbın içine yerleştirelim.
- Kremasını hazırlamak için şekeri, nişastayı, unu, yumurta sarısını ve sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp vanilya ve limon aromasını ilave edip karıştıralım.
- Jelatini soğuk su dolu bir kabın içine alıp 10 dakika bekletelim. Sonra elimizle sıkıp suyunu süzelim ve halla sıcak olan muhallebiye katıp eriyene kadar karıştıralım.
- Muhallebiyi başka bir kaba alıp ekşi kremayı da içine katıp karıştıralım
- Sıvı kremayı, pudra şekerini kıvamı koyulaşana kadar çırpalım ve ılımış olan eksi kremalı muhallebiye katalım.
- Şeftalileri temizleyip ikiye bölelim ve çekirdek boşluklarına bir kaşık kremadan dolduralım.
- Kekin üzerine dolgulu kısmı alta gelecek şekilde sıra sıra dizelim.
- Kremayı tamamen üzerine döküp düzleştirelim.
- Bir tencereye şeftali suyunu şekeri, nişastayı koyalım ve pişirelim.
- Kremamizin üzerine şeftali sosunu yayalım ve buzdolabına tam 5 saatliğine ya da 1 geceliğine kaldıralım.
- Kıvamı oturan pastamızı dilimleyip şeftali dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Ekşi Kremalı Şeftali Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Jelatinin tamamen donması için biraz vakit vermek gerekiyor. Sakın 1-2 saat sonra kalıbı açmayın, en az 5 saat buzdolabında bekletiyoruz.