Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz Tarifi
Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz tarifi: Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy kereviz
- 1 adet limon
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı jasmine (yasemin) pirinç
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 adet orta boy soğan
- 1 bardak su
- 1/2 demet dereotu
- 1 bardak portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Büyük ve derin bir kabın içine su koyun 1 limonun yarısını içine sıkın diğer yarısını suyun içine sıkmadan atın.
- Kerevizleri güzelce saplarından ayırıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye daha sonra yarım ay şekilde doğrayın.
- Doğradığınız kerevizleri limonlu suyun içindeki limonla ovuşturup suda bekletin.
- Daha sonra yayvan bir tencerenin içine kerevizleri ve 1 tutam maydanozu koyun.
- Sıcak suda 15 dakika kadar haşlanmaya bırakın.
- Sık sık kontrol edin ki çamur gibi bi kıvam olmasın. Pişince suyundan süzüp kenara alın.
Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz tarifi için servis önerisi
Üzerine dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.