Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz Tarifi

Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz

Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz Tarifi

Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz tarifi: Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet limon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı jasmine (yasemin) pirinç
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 bardak su
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Büyük ve derin bir kabın içine su koyun 1 limonun yarısını içine sıkın diğer yarısını suyun içine sıkmadan atın.
  • Kerevizleri güzelce saplarından ayırıp kabuklarını soyun ve ortadan ikiye daha sonra yarım ay şekilde doğrayın.
  • Doğradığınız kerevizleri limonlu suyun içindeki limonla ovuşturup suda bekletin.
  • Daha sonra yayvan bir tencerenin içine kerevizleri ve 1 tutam maydanozu koyun.
  • Sıcak suda 15 dakika kadar haşlanmaya bırakın.
  • Sık sık kontrol edin ki çamur gibi bi kıvam olmasın. Pişince suyundan süzüp kenara alın.

Ekşi Kremalı Portakallı Kereviz tarifi için servis önerisi

Üzerine dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025