Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekşi Kremalı Kek Tarifi

Ekşi Kremalı Kek

Ekşi Kremalı Kek Tarifi

Ekşi Kremalı Kek tarifi: Ekşi Kremalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ekşi Kremalı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekşi Kremalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağı
  • 3/4 su bardağı ekşi krema
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tarçın
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

Ekşi Kremalı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  • Derin bir kabın içine un, kabartma tozu ve tuzunuzu iki kez elekten geçirerek eleyin. Kuru malzemelerinizi bu şekilde eledikten sonra köşeye alın.
  • Bir kabın içine oda sıcaklığında bir süre beklettiğiniz tereyağını alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserinizi düşük devirde malzemeler kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Üzerine yumurtalarınızı ve vanilya özütünü ekleyin. Orta devirde çırpmaya devam edin.
  • Homojen bir görünüm aldığında çırpmayı bırakın. Sıvı malzemelerinizin içine spatula yardımıyla ekşi kremayı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
  • Ardından elekten geçirdiğiniz kuru malzemeleri, sıvı malzemelerin içine yavaş yavaş ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Tüm malzemeler karıştığında yağladığınız fırın kabına harcın bir kısmını ekleyin. Orta katına çay süzgeci yardımıyla tarçını eleyin. Her yerine eşit miktarda dağılıyor olmasına özen gösterin.
  • Kekin geriye kalan kısmını da ekleyin ve daha önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.
  • İlk 20 dakika fırınınızın kapağını açmamaya özen gösterin. Ardından açıp içini bir bıçak ya da kürdan yardımıyla kontrol edin. Kürdanınız temizse kekiniz pişmiş demektir.
  • Pişen kekinizi biraz soğumaya bırakın. Dinlendikten sonra kek kalıbından çıkarıp sevdiklerinizle paylaşın.

Ekşi Kremalı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Ekşi krema hariç tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olursa kekiniz daha çok kabaracak ve daha lezzetli olacaktır. Kekin harcını hazırlarken sıvı malzemeleri ayrı, kuru malzemeleri ayrı kaplarda hazırlayın. Kuru malzemeleri, sıvı malzemelerle karıştırırken çırpmayın. Bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025