Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası Tarifi
Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası tarifi: Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taze otlu süzme için:
- 250 gram Süzme
- 1 diş sarımsak
- 6 yaprak taze fesleğen
- 2 dal dereotu (yaprakları)
- 1 çimdik karabiber
Biber salatası için:
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil dolmalık biber
- 1 diş sarımsak
- 10 adet üzüm
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karabiber
Servis için:
- 4 dilim ekşi mayalı ekmek
Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Taze otlu sürmelik karışım için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.
- Biberleri közleyip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini de ayırdıktan sonra ince ince dilimleyip karıştırma kabına alın.
- Biberlerin üzerine doğranmış üzümler, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
- Ekmeleri ufak parçalara kesin ve ızgarada kızartın,
- Servis için: ekmeklerin üzerine taze otlu süzme karışımdan bolca sürün, ortasını hafifçe açın ve biberli karışımdan koyup servis edin. Afiyet olsun.