Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası Tarifi
Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası tarifi: Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taze otlu süzme için:
- 250 gram      Süzme
 - 1 diş  sarımsak
 - 6 yaprak  taze fesleğen
 - 2 dal  dereotu (yaprakları)
 - 1 çimdik  karabiber
 
Biber salatası için:
- 2 adet  kırmızı biber
 - 3 adet  yeşil dolmalık biber
 - 1 diş  sarımsak
 - 10 adet  üzüm
 - 3 yemek kaşığı  nar ekşisi
 - 1 çimdik  tuz
 - 1 çimdik  karabiber
 
Servis için:
- 4 dilim  ekşi mayalı ekmek
 
Ekmek Üzeri Taze Otlu Süzme ve Köz Biber Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Taze otlu sürmelik karışım için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.
 - Biberleri közleyip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini de ayırdıktan sonra ince ince dilimleyip karıştırma kabına alın.
 - Biberlerin üzerine doğranmış üzümler, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
 - Ekmeleri ufak parçalara kesin ve ızgarada kızartın,
 - Servis için: ekmeklerin üzerine taze otlu süzme karışımdan bolca sürün, ortasını hafifçe açın ve biberli karışımdan koyup servis edin. Afiyet olsun.