Ekmek Üstü Sebze Sote Tarifi
Ekmek Üstü Sebze Sote tarifi: Ekmek Üstü Sebze Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Üstü Sebze Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekmek Üstü Sebze Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sote İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 dal taze soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 10 adet mantar
- 250 gram ıspanak yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yoğurt Sos İçin:
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Ekmek Üstü Sebze Sote tarifi nasıl yapılır?
- Isınmış tavaya zeytinyağı alınır. Sırasıyla taze soğan, kırmızı biber ve mantar sotelenir. Ocak kapatılır ıspanak, tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Yoğurt sos hazırlanır. Dilim ekmekler üzerine yoğurt yayılır. Üzerine sebze sote eklenir. İsteğe bağlı haşlanmış yumurta dilimleri, kuru veya taze baharatlar eklenip servis edilir. Afiyet olsun.