Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye Tarifi

Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye

Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye Tarifi

Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye tarifi: Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram sultani bezelye
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı su (kavurma işlemini durdurması için)
  • 1 kase humus
  • 4 dilim ekşi mayalı ekmek

Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını tavaya alın, biraz kızdıktan sonra temizlenmiş bezelye yapraklarını ilave edin ve bir süre kavurun. Sarımsağı ilave edin. Diğer malzemeleri de ilave ederek kavurma işlemini bitirin.
  • Ekşi mayalı ekmeği tost makinesi veya ekmek kızartma makinesinde kızartın. Üzerine tavada ısıttığınız biberli zeytinyağından gezdirin ve humusu üzerine yayın.
  • Bezelye yapraklarını üzerine dizip tekrar biberli zeytinyağı gezdirin. Limon sıkarak afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekmek Üstü Humuslu Sultani Bezelye tarifinin püf noktası nedir?

Bezelyelerin hafif karamelize olmasında hiçbir sakınca yok hatta çok daha lezzetli oluyor. Sunumu ister benim yaptığım gibi kızarmış ekşi mayalı ekmek üstünde ister ekmeksiz humus ile etin yanında veya meze olarak yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025