Ekmek Üstü Enginar Ezmesi Tarifi
Ekmek Üstü Enginar Ezmesi tarifi: Ekmek Üstü Enginar Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Üstü Enginar Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Ekmek Üstü Enginar Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 dilim ekşi mayalı ekmek (büyük)
- 2 adet enginar
- 8 yaprak ıspanak
- 1/4 demet maydanoz
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri
Ekmek Üstü Enginar Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
Sarımsağı hafifçe ezin ve zeytinyağı ile karıştırın.
- Sarımsaklı zeytinyağı ile ekmeklerin önünü ve arkasını yağlayın, ekmekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun ve 180 derecelik fırında önlü arkalı üçer dakika hafifçe kızartın.
Buharda pişirdiğiniz enginarları ince ince kıyın ve derin bir kaba alın.
Kabın içerisine ince kıyılmış ıspanak ve maydanoz yapraklarını, yumurtaları, yumuşak tereyağını, tuzu, karabiberi ve son olarak rendelediğiniz tulum peynirini ekleyip karıştırarak bir harç yapın.
Harcı fırından çıkan ekmeklerin üzerine paylaştırın ve hafifçe bastırıp tekrar fırınlayın. Harç hafif kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.