Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Tadında Pofuduklar Tarifi

Ekmek Tadında Pofuduklar

Ekmek Tadında Pofuduklar Tarifi

Ekmek Tadında Pofuduklar tarifi: Ekmek Tadında Pofuduklar için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Tadında Pofuduklar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Tadında Pofuduklar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 paket maya
  • 2 tatlı kaşığı (silme) tuz
  • 1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
  • 5,5 su bardağı un

İçi için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Ekmek Tadında Pofuduklar tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık sütün içinde mayayı parmağınızla eritin. Ardından derince bir kaba; mayalı sütü, yağı, yumurtayı, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurun üstünü kapatıp 30 dakika kadar ılık bir yerde mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün ve hafifçe unlanmış tezgahta merdaneyle açın.Aralıklarla rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
  • Hamurun diğer yarısını da açıp üstüne serdikten sonra bir çay bardağı yardımı ile tepeciklerin etrafından yuvarlak yuvarlak kesin ve hazırladığını içi kaşar dolu hamurları fırın kağıdı serili bir tepsiye dizin.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.
  • Sıcak ya da ılık servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025