Ekmek Tadında Pofuduklar Tarifi
Ekmek Tadında Pofuduklar tarifi: Ekmek Tadında Pofuduklar için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Tadında Pofuduklar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Ekmek Tadında Pofuduklar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket maya
- 2 tatlı kaşığı (silme) tuz
- 1 tatlı kaşığı (silme) toz şeker
- 5,5 su bardağı un
İçi için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)
Üzeri için:
Ekmek Tadında Pofuduklar tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütün içinde mayayı parmağınızla eritin. Ardından derince bir kaba; mayalı sütü, yağı, yumurtayı, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurun üstünü kapatıp 30 dakika kadar ılık bir yerde mayalandırın.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün ve hafifçe unlanmış tezgahta merdaneyle açın.Aralıklarla rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
- Hamurun diğer yarısını da açıp üstüne serdikten sonra bir çay bardağı yardımı ile tepeciklerin etrafından yuvarlak yuvarlak kesin ve hazırladığını içi kaşar dolu hamurları fırın kağıdı serili bir tepsiye dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.
- Sıcak ya da ılık servis edin. Afiyetler olsun!