Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Mantısı (Papara) Tarifi

Ekmek Mantısı (Papara)

Ekmek Mantısı (Papara) Tarifi

Ekmek Mantısı (Papara) tarifi: Ekmek Mantısı (Papara) için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Mantısı (Papara) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Mantısı (Papara) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt

Ekmek Mantısı (Papara) tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Küp küp doğramış olduğunuz bayat ekmekleri ekleyip birkaç dakika kavurun ve ocaktan alın.
  • Sıvı yağı bir tavaya alın ve kıymayı kavurun. Salçayı ekleyip iyice karıştırın.
  • 1 çay bardağı su ekleyin, su kaynayınca doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına ekmekleri yerleştirin. Çırpılmış yoğurdu ve son olarak da kıymalı harcı üzerine yayın ve servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025