Ekmek Mantısı (Papara) Tarifi
Ekmek Mantısı (Papara) tarifi: Ekmek Mantısı (Papara) için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Mantısı (Papara) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ekmek Mantısı (Papara) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet bayat ekmek (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
Ekmek Mantısı (Papara) tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencerede eritin. Küp küp doğramış olduğunuz bayat ekmekleri ekleyip birkaç dakika kavurun ve ocaktan alın.
- Sıvı yağı bir tavaya alın ve kıymayı kavurun. Salçayı ekleyip iyice karıştırın.
- 1 çay bardağı su ekleyin, su kaynayınca doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına ekmekleri yerleştirin. Çırpılmış yoğurdu ve son olarak da kıymalı harcı üzerine yayın ve servis edin. Afiyet olsun!