Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Mantısı Tarifi

Ekmek Mantısı

Ekmek Mantısı Tarifi

Ekmek Mantısı tarifi: Ekmek Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yufka ekmek için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya

Kıymalı sote için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet domates
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı salçalı sos
  • 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

Ekmek Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkayı hamurunu hazırlayın.
  • Yufkalarımızı yuvarlak bir şekilde açalım, sonra bir tava yardımı ile pişirelim.
  • Kıymalı sotemiz içinde tereyağımızı eritip soğanımız kavurup üzerine kıymamızı ilave ediyoruz.
  • Kıymamız rengini aldığında salçamızı ve doğramış olduğumuz domateslerimizi de ekleyip pişiriyoruz.
  • Üzerine baharatlarımızı da ilave edip karıştıralım suyu çok çekmeden altını kapatalım.
  • Yufkamızı birer biber alarak her yufkamızın üzerine sürüp 5 kat yapıp saralım.
  • Üzerine yapmış olduğumuz sarımsaklı yoğurt ve salça sosumuzu dökelim. Afiyet olsun.

Ekmek Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Kıymalı sotemizi yufkanın her katına sürmeyi ve güzelce her yerine eşit dağıtmayı unutmayalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025