Ekmek Mantısı Tarifi
Ekmek Mantısı tarifi: Ekmek Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Ekmek Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufka ekmek için:
- 5 su bardağı un
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
Kıymalı sote için:
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 adet domates
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı salçalı sos
- 1 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
Ekmek Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Yufkayı hamurunu hazırlayın.
- Yufkalarımızı yuvarlak bir şekilde açalım, sonra bir tava yardımı ile pişirelim.
- Kıymalı sotemiz içinde tereyağımızı eritip soğanımız kavurup üzerine kıymamızı ilave ediyoruz.
- Kıymamız rengini aldığında salçamızı ve doğramış olduğumuz domateslerimizi de ekleyip pişiriyoruz.
- Üzerine baharatlarımızı da ilave edip karıştıralım suyu çok çekmeden altını kapatalım.
- Yufkamızı birer biber alarak her yufkamızın üzerine sürüp 5 kat yapıp saralım.
- Üzerine yapmış olduğumuz sarımsaklı yoğurt ve salça sosumuzu dökelim. Afiyet olsun.
Ekmek Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Kıymalı sotemizi yufkanın her katına sürmeyi ve güzelce her yerine eşit dağıtmayı unutmayalım.