Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk Tarifi
Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk tarifi: Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 200 gram ekmek kırıntısı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklarınızı iki streç filmin arasına alın ve sert bir cisimle döverek inceltin.
- Tuz ve karabiber serperek dolapta 15 dakika kadar dinlendirin.
- Bu sırada istasyonlarınızı hazırlayın.
- Ekmek kırıntıları büyük boyutlardaysa bir mutfak robotundan geçirin ya da elinizle ufalayın. Bir kabın içine yayın.
- Yumurtaların kırın ve hafifçe çırpın. İçerisine tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ederek tekrar karıştırın.
- Dinlenen tavukları önce yumurtaya, ardından ekmek kırıntısı batırın ve her yerini kaplayın.
- Pişirme kağıdı serili bir kesme tahtasının üzerine aktarın ve 15 dakika dolapta dinlendirin.
- Yağı tavaya alın, hafif kızdıktan sonra tavukları yağa atın.
- Önlü arkalı kızartın. Ardından kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın ve fazla yağını süzdürün.
- Sıcak sıcak servis edin.
Ekmek Kırıntısı Kaplı Çıtır Tavuk tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanına fırınlanmış patates ya da salata ile servis edebilirsiniz.