Ekmek Kadayıfı Tarifi
Ekmek Kadayıfı tarifi: Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Karamelli Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kekımizi hazırlayalım. Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar karıştıralım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Orta boy borcama yağlı kağıt serip harcı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
- Muhallebimizi hazırlayalım. Tenceremizi ocağa alıp, vanilya ve Hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri pişirelim. En son vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip iyice karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
- Şerbeti için: Geniş teflon tavaya şekerimizi alalım. Bu aşamada kaşık kullanmıyoruz. Hafıfçe kontrollü bir şekilde tavamızı sallıyoruz. Şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacak.
- Rengi istediğiniz koyuluğa ulaşınca (şekerin tamamının erimesine gerek yok) suyu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
- Şeker taşlaşacaktır. Bu sizi korkutmasın. Tahta kaşıkla eriyene kadar karıştıralım. Şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
- Son aşama da kekimiz, fırından çıktıktan sonra iyice soğumalı. Ortadan ikiye kesip keki pişirdiğimiz aynı borcama yarısını koyalım. Şerbetin yarısını dökelim.
- Muhallebiyi yayalım kekimizin her tarafına. Kekin kalan yarısını üzerine bırakıp kalan şerbeti dökelim.
- Dolapta en az 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyip fıstık ve arzuya göre dondurmayla servis edelim. Afiyet olsun.