Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ekmek Kadayıfı tarifi: Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Karamelli Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kekımizi hazırlayalım. Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Orta boy borcama yağlı kağıt serip harcı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  • Muhallebimizi hazırlayalım. Tenceremizi ocağa alıp, vanilya ve Hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri pişirelim. En son vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip iyice karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
  • Şerbeti için: Geniş teflon tavaya şekerimizi alalım. Bu aşamada kaşık kullanmıyoruz. Hafıfçe kontrollü bir şekilde tavamızı sallıyoruz. Şeker erimeye ve karamelize olmaya başlayacak.
  • Rengi istediğiniz koyuluğa ulaşınca (şekerin tamamının erimesine gerek yok) suyu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
  • Şeker taşlaşacaktır. Bu sizi korkutmasın. Tahta kaşıkla eriyene kadar karıştıralım. Şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • Son aşama da kekimiz, fırından çıktıktan sonra iyice soğumalı. Ortadan ikiye kesip keki pişirdiğimiz aynı borcama yarısını koyalım. Şerbetin yarısını dökelim.
  • Muhallebiyi yayalım kekimizin her tarafına. Kekin kalan yarısını üzerine bırakıp kalan şerbeti dökelim.
  • Dolapta en az 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyip fıstık ve arzuya göre dondurmayla servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025