Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Ekmek Kadayıfı tarifi: Ekmek Kadayıfı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Kadayıfı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ön maya için:

  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 60 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 6 çay bardağı un

Islatmak için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 su bardağı su

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Ekmek Kadayıfı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karışma kabının içine ılık su, toz maya, pekmez ve unu koyarak güzelce karıştırın ve ön mayayı 10 dakika kadar bekletin. Köpüklü bir kıvama geldiğinde ön mayanız hazır demektir.
  • Ön mayanın üzerine, yumurta, pekmez, ılık su, tuz ve yumuşamış tereyağını ekleyin ve mikserle en az üç dakika karıştırın.
  • Daha sonra hamuru bir spatula ya da tahta kaşık yardımıyla 2 dakika boyunca çırpın.
  • Hazıradığınız hamuru 40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
  • Büyük bir tepsiye yarım çay bardağı sıvı yağ döküp mayalanmış hamuru içine alın.
  • Elinize bir sıvı yağ sürüp hamuru ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın ve sonra hamuru ters çevirip tepsiye elinizle yayın ve tepsi mayası için yarım saat dinlendirin.
  • Kabarmış hamuru önceden ısınmış alt üst ayar 190 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Ekmek iyice soğuduktan sonra ıslatma işlemine başlayabilirsiniz. Islatmadan önce ekmeğin tersini çevirin ve daha büyük bir tepsiye alın.
  • Ekmeği ıslatmak için pekmez ile suyu karıştırın ve her yerini ıslatacak şekilde bir kaşık yardımıyla azar azar ekmeğin üzerine dökün.
  • Şerbet için bir tencerenin içinde şekeri karıştırarak eritin ve karamel haline getirin.
  • Şeker eriyince tencereyi ocağın üzerinden alıp sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin, sonra tekrar ocağın üzerine alıp 25 dakika kaynatmaya devam edin.
  • Bu sırada şeker içinde sertleşmiş olacaktır, kaynadıkça şeker eriyecektir. Şerbet iyice kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
  • Şerbetin ilk sıcağı çıktıktan sonra ekmeğin üzerine bir kaşık yardımıyla azar azar dökün.
  • Ekmek kadayıfını en az 2 saat beklettikten sonra kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekmek Kadayıfı tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız karameli az sıcak su ile açtıktan sonra kadayıfı pişireceğiniz tepsinin tabanına döküp, kadayıfı üzerine yerleştirebilirsiniz. Böylelikle tatlının tabanı karamel rengini alacak, üst tarafı daha açık renk olacaktır.

Ekmek Kadayıfı tarifi için servis önerisi

Tek kat halinde dilimlediğiniz şerbetini içen ekmek kadayıfını kaymak ilavesi ile rulo şeklinde sardıktan sonra da ikram edebilirsiniz.Tatlıyı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025