Ekmek Çanağında Yumurta Tarifi
Ekmek Çanağında Yumurta tarifi: Ekmek Çanağında Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Çanağında Yumurta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Ekmek Çanağında Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet küçük boy yuvarlak ekmek (arzuya göre hamburger ek
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 2 dal taze soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
- 1 dal taze soğan
- 4 dal maydanoz
Ekmek Çanağında Yumurta tarifi nasıl yapılır?
- Yuvarlak ekmeklerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkartın.
- Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin. Ayıklanmış taze soğanları ince ince kesin.
- Zeytinyağı ve tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Sırasıyla; yeşil biber ve taze soğanları katıp orta ateşte, kısa bir süre soteleyin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekleyip ocaktan alın.
- Soğuması için kısa bir süre beklettiğiniz yeşil biberli karışıma rendelenmiş kaşar peyniri katıp karıştırın. Hazırladığınız peynirli karışımı ekmek içlerine paylaştırın. İçlerine birer adet yumurta kırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika yumurtalar katı bir kıvam alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak ekmek çanaklarını çok ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Ekmek Çanağında Yumurta tarifinin püf noktası nedir?
Ekmeklerin iç kısımlarını boşaltırken taban kısımlarını delmemeye özen gösterin.