Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekmek Çanağında Sote Tarifi

Ekmek Çanağında Sote

Ekmek Çanağında Sote Tarifi

Ekmek Çanağında Sote tarifi: Ekmek Çanağında Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Çanağında Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekmek Çanağında Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yuvarlak ekmek
  • 500 gram dana bonfile
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Ekmek Çanağında Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Dana bonfile ve patatesleri aynı boyda olacak şekilde küp küp kesin.
  • Patatesleri az yağda tavada kızartın.
  • Bonfile parçalarını ısınmış ve tereyağı ile yağlanmış tavada soteleyin.
  • Patatesleri ilave edin.
  • Tuz ve karabiber ile aromalandırın.
  • Biber salçası, domates salçası ve domates rendesini birlikte karıştırıp, 1 yemek kaşığı su ile sulandırdıkran sonra et ve patateslerin üzerine dökün.
  • Sulanan karışım kaynayana kadar devam edin.
  • Ekmeğin üst kısmını testere bıçak yardımı ile kesin ve kaşıkla içini çıkartın.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Ekmek Çanağında Sote tarifinin püf noktası nedir?

Etleri tereyağında sotelemek, tereyağı zeytinyağına göre daha dayanıklı olduğu için kısa sürede yanmasını engelleyecektir.

Ekmek Çanağında Sote tarifi için servis önerisi

Üzerine yeşillik ve iri çekilmiş karabiberle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025