Ekmek Aşı Tarifi
Ekmek Aşı tarifi: Ekmek Aşı için gerekli malzemeler nelerdir? Ekmek Aşı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Ekmek Aşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet ramazan pidesi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz (arzuya göre)
Ekmek Aşı tarifi nasıl yapılır?
- Bayat ramazan pidelerini küp küp doğrayalım ve derin bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.
- Ekmekleriniz kızarana kadar çıtır çıtır olana kadar karıştırarak kavurunuz.
- Kavrulan ekmeklerinizi fırınlamak için kullanacağınız tepsite dökün ve kıymalı harç için bir taban oluşturun.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve minik minik doğradığınız kuru soğanı ekleyin. Orta ateşte sotelemeye başlayın. Soğanları biraz soteledikten sonra kıymayı ekleyin.
- Kıymayıda soteledikten sonra salçasını ve tuzunu ekleyin. Salçayla da 5 dakika kavurun ve suyunu ekleyin. Suyu kaynayıp kıvam alınca ocağı kapatın.
- Harcınızı borcama ekmeklerin üzerine eşit şekilde boşaltın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırına sürün.
- 10 dakika dilerseniz 15 dakika fırında kalması yeterli.
- Ardından servise hazır. Arzuya göre yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ekmek Aşı tarifinin püf noktası nedir?
Kıymalı harç aşırı sulu olursa ekmekler çok yumuşarlar. Kıymalı harç çok sulu olmamalı.
Ekmek Aşı tarifi için servis önerisi
Arzuya göre harcın içine ince kıyılmış maydanoz ve yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.