Ekler Pasta Tarifi
Ekler Pasta tarifi: Ekler Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ekler Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Ekler Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt (krema için)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme) (krema için)
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker (krema için)
- 1 paket labne
- 1 paket vanilya
- 100 mililitre krema (sos için)
- 100 gram çikolata
Ekler Pasta tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı süt ateşe konur, kaynamaya başladığında 125 gram margarin eklenir. İçine bir yemek kaşığı şeker atılıp karıştırılır. Ateşten indirilir, 2 su bardağı un konur ve yedirilir.
- Tekrar ateşe konup kısık bir şekilde hamur toparlanır. Tekrar ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine yumurtalar teker teker atılıp mikserle karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede kontrollü bir şekilde 25-30 dakika pişirilir.
- İç kreması için vanilya ve labne hariç diğer malzemeler devamlı karıştırılarak ateşte pişirilir pişmeye yakın vanilya atılır karıştırılır.
- Kıvam aldığında ateşten alınır, ılınması beklenir. Daha sonra içine labne konup karıştırılır, soğuması beklenir.
- Çikolata sosu için krema ve çikolata birleştirilir. Hamur, krema ve çikolata sosu bir araya getirilir.
Ekler Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Arzu ederseniz çikolata sosu için krema kullanmayıp 2 paket 80 gram çikolata kullanabilirsiniz. Kremalı olan sos daha hafif oluyor.