Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekler Tarifi

Ekler

Ekler Tarifi

Ekler tarifi: Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Ekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 adet yumurta

Kreması için:

  • 400 mililitre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • 100 mililitre krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 40 gram sütlü çikolata

Ekler tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle pastacı kremasını hazırlamakla başlayalım ve kuru malzemelerle yumurtaları bir tencereye alalım. Biraz süt ile iyice çırpıp ardından kalan sütü de ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşan kremanın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağını da ekleyip son kez karıştıralım.
  • Cam bir kaba alıp üzerini tamamen streç film ile kaplayalım. Buzdolabına kaldıralım.
  • Choux hamuru için suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu tencereye alıp şeker ve tereyağı eriyene kadar ısıtalım.
  • Unu ilave edip hızlı bir şekilde, tahta kaşık ile yaklaşık 5 dakika hamur kendini toplayıp tencereden kendini bırakana kadar karıştıralım.
  • Hamuru 30 dakika soğuması için kenara alalım.
  • Bu arada fırını 210 dereceye ayarlayıp tabanına bir kap su koyalım.
  • Hamur iyice ılıyınca yumurtaları tek tek ilave edip çırpalım.
  • Hamuru bir sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt serili tepsiye 8 cm uzunluğunda şeritler sıkalım.
  • 210 derecelik fırında 10 dakika pişirip ardından 180 dereceye indirelim ve 30 dakika daha pişirelim.
  • Süre sonunda fırın kapağını hemen açmıyoruz ve arasına neminin çıkması için bir tahta kaşık yerleştiriyoruz. Bu şekilde soğutuyoruz.
  • Pastacı kremasını tamamlamak için dolaptan alıyoruz ve toz krem şanti ile iyice çırpıyoruz.
  • Üst kaplama için de sıvı kremayı ısıtıp çikolatanın üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Soğuyan hamurları ikiye bölüyoruz ve alt tabana krema sıkıp kapağını kapatıyoruz.
  • Çikolataya bandırıp kenara alıyoruz.
  • Üzeri donunca sütlü çikolatayı da mikrodalgada ya da benmari usulü eritip çatal ile üzerlerine serpiştiriyoruz.

Ekler tarifinin püf noktası nedir?

Hamur hazırlanırken yumurtaları katmadan önce çok ılık olmalı, yoksa yumurtalar pişip kokabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025