Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ekler Tarifi

Ekler

Ekler Tarifi

Ekler tarifi: Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Ekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 250 gram su
  • 180 gram un
  • 110 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

Pastacı kreması için:

  • 50 gram un
  • 140 gram toz şeker
  • 350 mililitre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 70 gram sütlü çikolata
  • 70 gram bitter çikolata

Ekler tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye 110 gram tereyağı koyun ve eritin. Üzerine 250 gram su ve 1 tutam tuz ekleyin.
  • Kısık ateşte tereyağı eriyene kadar ısıtın. Altını çok açmamaya dikkat edin.
  • Su kaynamaya başlayınca üzerine 180 gram un ekleyin ve altını kapatıp spatula ile sürekli karıştırın.
  • Unu iyice karıştırınca altını açıp 1-2 dakika yine spatula ile karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Ardından altını kapatıp yine 1-2 dakika soğutmak için tencerede yine spatula ile çevirin.
  • Sonra bir kaseye alıp, mikser ile düşük devirde çırparak soğutun.
  • Duman çıkmamaya başladığında, 4 yumurtayı çırparak teker teker ekleyin.
  • Yumurtaların hepsi iyi karışıp hamur pürüzsüz bir kıvam alınca sıkma torbası veya sağlam bir kilitli poşete koyup soğuması için buzdolabında bekletin. Poşetin ucuna, varsa yıldız uç takın.
  • Hamur soğurken içinin pastacı kremasını yapacaksınız.
  • Bunun için tencereye 2 çorba kaşığı un, 140 gram toz şeker, 1 tutam tuz ve 1 paket şekerli vanilin ekleyin.
  • Orta ateşte bir yandan çırparken bir yandan da üzerine 350 ml süt ekleyin.
  • Kıvamı kalınlaşıp göz göz olunca, karışımdan 1-2 kepçe alıp çırpılmış 2 yumurtanın üzerine ekleyin.
  • Yumurtalı karışımı çırpıp tekrar tencereye ekleyin. Böylece yumurta birden çok sıcağa girmeyecek ve kesilmeyecek.
  • Yumurtaları da ekledikten sonra tekrar göz göz olana dek birkaç dakika pişirin. Ardından altını kapatıp soğuyana kadar çırpıcıyla arada çırpın.
  • Üzerinin çikolatası için birer kare paket bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Soğumuş hamuru dolaptan alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dilediğiniz boyutta sıkın.
  • Yaklaşık 10 cm uzunluğunda 30 tane ekler çıkacaktır ve 3 tepsiye sıkmak en ideali olacaktır
  • 190 derecede, altlı, üstlü ve fansız çalışan fırının orta rafında 22 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra biraz serinledikten sonra, ister altını delip ister ortadan ikiye kesip içine soğumuş pastacı kremasını sıkın.
  • Ardından üst tarafını erimiş çikolataya daldırınca yemelere doyamayacağınız ekleriniz hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025