Ege Usulü Taco Tarifi
Ege Usulü Taco tarifi: Ege Usulü Taco için gerekli malzemeler nelerdir? Ege Usulü Taco nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ege Usulü Taco yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram kıyma
- 8 adet taco kabuğu
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase meksika fasulyesi
- 1/2 kase haşlanmış mısır
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 4 adet marul yaprağı
- 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Ege Usulü Taco tarifi nasıl yapılır?
- Soğanlar küp küp doğrandıktan sonra zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince sırasıyla kıyma, doğranmış biberler, haşlanmış mısır, Meksika fasulyesi ve küp küp doğranmış bir adet domates eklenir.
- Daha sonra tuz, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekik eklenir pişirmeye devam edilir.
- Pişirme işleminden sonra iç harç, taco kabuklarına doldurulur.
- Üzerine doğranmış marul, rendelenmiş mozzarella ve küp küp doğranmış domates yerleştirilir. Afiyet olsun.