Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ege Usulü Kabak Mücver Tarifi

Ege Usulü Kabak Mücver

Ege Usulü Kabak Mücver Tarifi

Ege Usulü Kabak Mücver tarifi: Ege Usulü Kabak Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Ege Usulü Kabak Mücver nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ege Usulü Kabak Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 1 küçük kase taze kaşar peyniri
  • 1 küçük kase eski kaşar

Ege Usulü Kabak Mücver tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları bol suda yıkayın ve tuzlu suda bekletin. Sonrasında kurulayarak büyük bir kaseye rendeleyin.
  • 2 adet yumurtayı kabakları rendelediğiniz kaseye kırın. Tuz ve baharatları da kaseye ekleyin. Üzerine bir çimdik şeker serpin ve karıştırın.
  • Beyaz peynir, taze ve eski kaşar peynirini karışımın içine rendeleyin ve karıştırın.
  • Dereotu, maydonoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bu işlem için rondo kullanabilirsiniz ancak çok ince olmamaları ve ezilmemeleri gerekir, ince olursa karışımı sulandırabilir. Kıydığınız karışımı kaseye ekleyin.
  • Elediğiniz un ve kabartma tozunu da kaseye ekleyin. Karışımın durumuna göre un miktarını azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
  • Ocağın altını yakın. Orta büyüklükte teflon tavayı ocağa alın ve ısınmasını sağlayın.
  • Zeytinyağı ya da tereyağı ile tavayı yağlayın. İyice karıştırdığınız kasedeki karışımdan kepçe yardımıyla bir parça alarak tavaya yayın.
  • Spatula yardımıyla yaydığınız karışımın altını kontrol edin. Karışımın üstü matlaşmışsa ve altı spatula ile kolaylıkla kaldırılabiliyorsa pişmiş demektir, spatula ile diğer tarafını çevirebilirsiniz.
  • Karışımın diğer tarafı da piştiğinde servis tabağına alın. Kasedeki karışımın kalanına da aynı işlemleri uygulayın.
  • Tabağa aldığınız mücverlerin yanına sarımsaklı naneli yoğurt hazırlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ege Usulü Kabak Mücver tarifinin püf noktası nedir?

Kabakların sulu kalmamasına özen gösterin. Karışımın içine koyduğunuz otları çok ince kıymayın. Karışıma koyduğunuz un miktarı kabağın durumuna göre değişiklik gösterebilir, karışımın çok sulu olmamasına özen gösterin. Baharat ve peynir miktarını da zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ege Usulü Kabak Mücver tarifi için servis önerisi

Yanına hazırladığınız sarımsaklı naneli yoğurt çok güzel bir tamamlayıcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025