Ege Salatası Tarifi
Ege Salatası tarifi: Ege Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Ege Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Ege Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 dal radika
- 4 dal ısırgan otu
- 4 dal taze nane
- 4 yaprak göbek marul
- 4 yaprak endivyen
- 4 yaprak lolorosso
- 2 adet orta boy çilek
- 4 adet kırma zeytin
- 1 adet küçük boy salatalık
- 2 adet ceviz içi
- 3 küçük dilim hellim peyniri
Salata sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1/4 çay kaşığı tuz
Ege Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Ayıkladıktan sonra bol suda yıkadığınız tüm yeşillikleri, salata kurutucusunda kurutun. Elle kopardığınız yeşillikleri küçük parçalara ayırın.
- Uç kısımlarını aldıktan sonra bol suda yıkadığınız çilekleri ortadan ikiye kesin. Salatalığı ince ince dilimleyin. Zeytinlerin etli kısımlarını dilimleyin.
- Dilimlenmiş hellim peynirlerini ızgara ya da yanmaz yapışmaz tabanlı teflon bir tavada ters yüz ederek kızartın.
- Zeytinyağı, balsamik sirke, taze sıkılmış limon suyu ve tuzu küçük bir kapta çırpın.
- Tüm salata malzemelerini hazırladığınız sosla harmanlayıp servis tabağına alın. Çilek dilimleri ve ceviz içini ekledikten sonra servis edin.
Ege Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Sosunu eklediğiniz salatayı bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Ege Salatası tarifi için servis önerisi
Sos karışımına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.