Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi
Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması tarifi: Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet kabak çiçeği
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 dal taze soğan
- 1 bağ Ege otları karışımı (cibes, hardal otu, turp otu)
- 200 gram tuzsuz lor peyniri
- 1/2 çay kaşığı tuz
Pane karışımı için:
- 2 adet yumurta
- 1/4 su bardağı galeta unu
- 1/4 su bardağı mısır unu
- 1/4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz karışık Ege otlarını küçük parçalara ayırın. Ayıklanmış taze soğanları ince ince doğrayın.
- Geniş tabanlı bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında taze soğan ve yöresel otları kısa sürede kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin. Göz kararı yarı yarıya belirlediğiniz oranda taze lor peyniri ve sotelenmiş Ege otlarını karıştırın.
- Kabak çiçeklerini hazırladığınız iç harçla doldurup kapatın. Yumurtaları çırpın. Pane karışımı için; un, mısır unu ve galeta ununu ayrı bir kapta harmanlayın.
- Zeytinyağını küçük bir tencere ya da tavada kızdırın. Ege otları ve tuzsuz lor peyniri dolgulu kabak çiçeklerini, öncelikle çırpılmış yumurtaya ardında pane un karışımına bulayıp derin yağda kısa süreli kızartın.
- Nar gibi kızaran kabak çiçeklerini ortadan ikiye kestikten sonra arzuya göre domates ve salatalık dilimleri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Ege Otlu Kabak Çiçeği Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Ot ve peynir dolgulu kabak çiçeklerini derin yağda ve sadece 2 dakika kadar kızartmaya dikkat edin.