Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Efsane Atom Tarifi

Efsane Atom

Efsane Atom Tarifi

Efsane Atom tarifi: Efsane Atom için gerekli malzemeler nelerdir? Efsane Atom nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Efsane Atom yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet karamelli çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 200 gram mısır gevreği
  • 200 gram fındık

Efsane Atom tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritelim. Eriyen tereyağının içerisine kestiğimiz çikolataları ekleyelim.
  • Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Ardından balımızı ilave edelim ve üçünü güzelce karıştıralım. (Karameli erimiş kıvama getirelim.)
  • Son işlem olarak da bu karışımın içerisine mısır gevreklerini ekleyerek, karıştıralım.nBirbiri ile bütün olan bu karışımımızı bir güzel dinlendirelim. İlk sıcağı çıkan tatlımıza şekil vermeye başlayalım.
  • Parmağımızı kap dolu bir suya dokundurarak şekil vermek istediğimiz fincanı ıslayalım. (Yoğun ıslaklık olmamalı, kalıp çıkması için orta miktarda sulandırmamız gerekiyor.)
  • Tabanı ve yanları ıslanan fincanımıza hazırladığımız harcımızı koyalım. (Parmağımız ile de pütür olmaması için düzeltme yapabiliriz.)
  • Ardından minik kek kalıplarımızı fincanın ağız kısmına koyarak, fincanı ters çevirip şeklimizi kalıbımızın içerisine çıkartalım.  Çıkan tatlımızı tepsiye dizelim. (sık dizim de olabilir dağılmamasına dikkat edelim.)
  • Şekil verilen tatlılarımızı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.nServise hazırdır :) Afiyet bal olsun.

Efsane Atom tarifinin püf noktası nedir?

Mısır Gevreğinin taze olması önemli. (Ne kadar kıtır olursa tatlının lezzeti de bir o kadar mükemmel olacaktır.) Fincan boyutuna göre tatlımızın sayısı değişebilir. (Orta veya küçük boy fincan tavsiye ederim. Uzun ve büyük boy fincan da şekil alması zor olabilir.) Karamelli çikolata yerine farklı bir çikolata da olabilir lakin karamel yoğunluğu olan çikolata tercih etmeliyiz. Pişirme esnasında mutlaka karamelin eridiğinden emin olmalıyız. Kağıt kek kalıbı olarak da orta boy önerebilirim. Fincanı mutlaka ıslatmamız gerekiyor. ( Şekil çıkmıyor ise tabanında yeteri kadar suyun olmadığını belirtmek isterim.) Fındık içerisine ekleyebiliriz fakat çok ufak olmaması gerekiyor.(Tatlının içerisinde yerken kıtırlık katması için.)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025