Ebruli Kek Tarifi
Ebruli Kek tarifi: Ebruli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ebruli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Ebruli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı kakao
Fırın tepsisini yağlamak için:
Ebruli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker eklediğiniz yumurtaları, beyaz bir renk alıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.
- Sırasıyla; süt, sıvı yağ, elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız kek karışımını iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakao ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
- Isıya dayanıklı yuvarlak kek kalıbını sıvı yağla yağlayın. Kalıbın orta kısmına sade kek karışımından aldığınız bir kepçe hamuru bırakın.
- Sonra tam ortasına bir kepçe kakaolu kek hamuru bırakın. Kek kalıbının orta kısmını merkez kabul edip aynı işlemi kek hamurları bitene kadar tekrarlayın.
- Siz hamur ilave ettikçe iki renkli hamurların dalga dalga açılıp yayıldığına şahit olun. Kürdan yardımıyla kek üzerinde dıştan içe doğru dilim şeklinde çizikler atın.
- Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki dikkatlice kalıbından çıkarıp dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Ebruli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.Ebruli keki; fırın kapağını açmadan, doğru süre ve ısı aralığında, dikkatli bir şekilde pişirmeye özen gösterin.