Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Duvaklı Pilav Tarifi

Duvaklı Pilav

Duvaklı Pilav Tarifi

Duvaklı Pilav tarifi: Duvaklı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Duvaklı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Duvaklı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 250 gram dana kıyma
  • 1/2 çay bardağı soyulmuş iç badem
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tutam maydanoz (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su

Duvaklı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bademleri, tuzu, karabiberi ve yenibaharı da ekledikten sorna biraz daha kavurun. Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alıp servis edeceğiniz kabın tabanına yayın.
  • Bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın.
  • Pirinci ekleyip hafif şeffaf olana kadar kavurup, üzerine kaynayan suyu ekleyin.
  • Pilav, bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp demlemeye bırakın.
  • Demlenen pilavı kıymanın olduğu servis kasesinin üzerine yayın ve ters çevirerek servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025