Dut Reçeli Tarifi
Dut Reçeli tarifi: Dut Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Dut Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Dut Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 büyük boy kase karadut
- 1 kilogram şeker
- 1 büyük boy kase su
- 1/2 adet limon
Dut Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- 1 kilo şekerden 1 su bardağı ayırıp geri kalan şekeri tencerede su ile birlikte kaynatalım.
- Şerbet kaynayınca içine dutları atıp yüksek ateşte bir taşım kaynatalım. Orta ateşe alıp yarım saat kadar daha kaynatalım.
- Sonra ayırdığımız 1 bardak şekeri ekleyelim ve kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatalım.
- Ocaktan aldıktan 2-3 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştıralım.
- Yıkayıp iyice kuruladığımız kavanozlara reçeli döküp ağzını sıkıca kapatalım ve kapağı aşağıda kalacak şekilde ters çevirip bir gün bekletelim. Afiyet olsun.
Dut Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Az şekerli seviyorsanız şeker miktarını isteğinize göre azaltabilirsiniz.