Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Düşbere Tarifi

Düşbere

Düşbere Tarifi

Düşbere tarifi: Düşbere için gerekli malzemeler nelerdir? Düşbere nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Düşbere yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 400 gram un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (salçalı sos için)
  • 2 litre et suyu (pişirmek için)

Üzeri İçin:

  • 1 avuç kişniş (doğranmış)

Düşbere tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kasede un, tuz ve suyu karıştırıp, yoğurun. Üzerini temiz bir havlu ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta merdaneye yardımıyla incecik açın.
  • Bir çay bardağı ağzıyla hamurdan küçük yuvarlaklar elde edin.
  • Ayrı bir kasede kıyma ile rendelenmiş soğanı karıştırın.
  • Hamurdan kesmiş olduğunuz yuvarlakların tam ortasına, silme 1 çay kaşığı kadar soğanlı kıyma harcından yerleştirin.
  • İçi kıyma dolu olan hamurları önce yarım ay şeklinde katlayın. Yarım ay şeklinde katlanan hamurların keskin olan iki köşesini de birleştirerek mantıyı kapatın.
  • Kapanan mantıları tezgahtayken unlayın. Pişerken dağılmaması için dilerseniz buzlukta 10 dakika kadar bekletin.
  • Derin bir tencerede kaynayan et suyuna mantıları aktarın ve üzerine kuru nane ekleyin.
  • Ufak bir sos tenceresinde tereyağ ile salçayı kokusu çıkana kadar pişirin ve pişmekte olan mantıların içerisine aktarın.
  • Mantıları yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Mantılar suyun üzerine çıkmalı.
  • Piştikten sonra suyu ile birlikte tabağa aktarın, doğranmış kişniş serpiştirerek servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025