Düşbere Tarifi
Düşbere tarifi: Düşbere için gerekli malzemeler nelerdir? Düşbere nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Düşbere yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 400 gram un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı (salçalı sos için)
- 2 litre et suyu (pişirmek için)
Üzeri İçin:
- 1 avuç kişniş (doğranmış)
Düşbere tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede un, tuz ve suyu karıştırıp, yoğurun. Üzerini temiz bir havlu ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın ve unlanmış tezgahta merdaneye yardımıyla incecik açın.
- Bir çay bardağı ağzıyla hamurdan küçük yuvarlaklar elde edin.
- Ayrı bir kasede kıyma ile rendelenmiş soğanı karıştırın.
- Hamurdan kesmiş olduğunuz yuvarlakların tam ortasına, silme 1 çay kaşığı kadar soğanlı kıyma harcından yerleştirin.
- İçi kıyma dolu olan hamurları önce yarım ay şeklinde katlayın. Yarım ay şeklinde katlanan hamurların keskin olan iki köşesini de birleştirerek mantıyı kapatın.
- Kapanan mantıları tezgahtayken unlayın. Pişerken dağılmaması için dilerseniz buzlukta 10 dakika kadar bekletin.
- Derin bir tencerede kaynayan et suyuna mantıları aktarın ve üzerine kuru nane ekleyin.
- Ufak bir sos tenceresinde tereyağ ile salçayı kokusu çıkana kadar pişirin ve pişmekte olan mantıların içerisine aktarın.
- Mantıları yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Mantılar suyun üzerine çıkmalı.
- Piştikten sonra suyu ile birlikte tabağa aktarın, doğranmış kişniş serpiştirerek servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.