Dürümlük Lavaş Tarifi
Dürümlük Lavaş tarifi: Dürümlük Lavaş için gerekli malzemeler nelerdir? Dürümlük Lavaş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet
Dürümlük Lavaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un (350 gram)
- 1 su bardağı su (190 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz (6 gram)
- 1/2 paket kabartma tozu (6 gram)
- 1,5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (30 gram)
Dürümlük Lavaş tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Tuzu ve tereyağını ekleyin. Tereyağını unun içinde elinizle parçalayarak yedirin.
- Bu işlemi tamamladıktan sonra suyu ekleyin karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 7 eşit parçaya bölün.
- Her beze ortalama 80-82 gram aralığında olacaktır. Bezeleri un serpilmiş bir kaba alıp dinlendirin.
- 1 gün boyunca buzdolabında da bekletebilirsiniz. Aceleniz var ise, yarım saat oda sıcaklığında bekletip kullanabilirsiniz.
- Hamurları merdane veya oklava yardımı ile tavanızın büyüklüğüne göre açın. Yüksek ateşte 1 dakika içinde iki tarafını da pişirin. Afiyet olsun.
Dürümlük Lavaş tarifinin püf noktası nedir?
Pişirdikten sonra kurumamaları için bir mutfak havlusuna sarmanız da fayda var. Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.