Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Dürümlük Lavaş Tarifi

Dürümlük Lavaş

Dürümlük Lavaş Tarifi

Dürümlük Lavaş tarifi: Dürümlük Lavaş için gerekli malzemeler nelerdir? Dürümlük Lavaş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Dürümlük Lavaş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı un (350 gram)
  • 1 su bardağı su (190 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (6 gram)
  • 1/2 paket kabartma tozu (6 gram)
  • 1,5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (30 gram)

Dürümlük Lavaş tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Tuzu ve tereyağını ekleyin. Tereyağını unun içinde elinizle parçalayarak yedirin.
  • Bu işlemi tamamladıktan sonra suyu ekleyin karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru 5 dakika kadar yoğurduktan sonra 7 eşit parçaya bölün.
  • Her beze ortalama 80-82 gram aralığında olacaktır. Bezeleri un serpilmiş bir kaba alıp dinlendirin.
  • 1 gün boyunca buzdolabında da bekletebilirsiniz. Aceleniz var ise, yarım saat oda sıcaklığında bekletip kullanabilirsiniz.
  • Hamurları merdane veya oklava yardımı ile tavanızın büyüklüğüne göre açın. Yüksek ateşte 1 dakika içinde iki tarafını da pişirin. Afiyet olsun.

Dürümlük Lavaş tarifinin püf noktası nedir?

Pişirdikten sonra kurumamaları için bir mutfak havlusuna sarmanız da fayda var. Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025