Düğün Çorbası Tarifi
Düğün Çorbası tarifi: Düğün Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Düğün Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Düğün Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu gerdan eti
- 6 su bardağı su
Çorbanın terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Düğün Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
- Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin.
- Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün.
- Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın.
- Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
Düğün Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurtlu ve yumurta sarılı terbiye karışımını, kesilmemesi için sıcak et suyuna azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Kıvam almaya başlayan çorba karışımını dibinin tutmaması için aralarda karıştırarak pişirmeye özen gösterin.
Düğün Çorbası tarifi için servis önerisi
Üzerine kırmızı biberli tereyağ ve nane gezdirdiğiniz çorbayı sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.