Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası tarifi: Düğün Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Düğün Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Düğün Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 200 gram dana eti
  • 5-6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için:

  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su (unu sıvılaştırmak için)
  • 1 adet yumurta sarısı

Düğün Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak etlerimizi yağda güzelce kavuralım.
  • Kavrulan etlerimizin üzerine tencerenin yarısı kadar su ekleyip ardından etler yumuşayana dek kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Yumuşayan etlerimizi ditme işleminden geçirdikten sonra tekrardan kaynayan et suyuna bırakalım.
  • Bu esnada terbiyemizi hazırlayalım. Bu adımı suda unumuzu çırparak başlatıyoruz.
  • Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Son aşama olarak terbiyemizi ekleyeceğiz ancak kesilmemesi adına terbiyeye azar azar et suyundan ekleyip karıştıralım.
  • Sonra da terbiyeyi yavaş yavaş et suyuna ekleyip bir taşım kaynatıp pişirme işlemini tamamlayıp üzerine öğütülmüş karabiber ekleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025