Düğün Çorbası Tarifi
Düğün Çorbası tarifi: Düğün Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Düğün Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Düğün Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 200 gram dana eti
- 5-6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su (unu sıvılaştırmak için)
- 1 adet yumurta sarısı
Düğün Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak etlerimizi yağda güzelce kavuralım.
- Kavrulan etlerimizin üzerine tencerenin yarısı kadar su ekleyip ardından etler yumuşayana dek kaynatmaya devam ediyoruz.
- Yumuşayan etlerimizi ditme işleminden geçirdikten sonra tekrardan kaynayan et suyuna bırakalım.
- Bu esnada terbiyemizi hazırlayalım. Bu adımı suda unumuzu çırparak başlatıyoruz.
- Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son aşama olarak terbiyemizi ekleyeceğiz ancak kesilmemesi adına terbiyeye azar azar et suyundan ekleyip karıştıralım.
- Sonra da terbiyeyi yavaş yavaş et suyuna ekleyip bir taşım kaynatıp pişirme işlemini tamamlayıp üzerine öğütülmüş karabiber ekleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.