Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası tarifi: Düğün Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Düğün Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Düğün Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı kuşbaşı et
  • 2,5 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Düğün Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle etlerinizi bir tencere haşlayınız ve haşlanan etlerinizi ayrı bir kaba etin suyunu ayrı kaba koyunuz.
  • Ardından yoğurtlu miyanenizi (2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı yoğurt ve biraz su) hazırlayınız.
  • Daha sonra etin suyunu tencerede kaynama noktasına gelene kadar kaynatın ve içine küp doğranmış etlerinizi ekleyiniz.
  • Çorbanızın et suyu az ise su ekleyebilirsiniz ve kaynamaya başlayınca çorbanızın altını kapatınız.
  • Ardından bir tavada sıvı yağ ile nane yakınız. Hazırlanan naneyi çorbanızın içine ilave edin, karabiber ve tuz ekleyip karıştırınız. Afiyet olsun.

Düğün Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Etinizi çok iyi haşlarsanız çorbanın içinde fazla pişirmenize gerek kalmaz. Çorbanızda unlu karışım olduğu için suyunu çekecektir ve gerektiğinde su ekleyiniz. Üzerine hazırladığımız nane karışımını yakmamalısınız bunun için önce tavada yağı kızdırıp altını kapatıp naneyi ekleyip karıştırarak çorbanıza dökebilirsiniz. Yoğurtlu miyane tarifimize limon suyu atılır fakat bu tarifimizde limon suyunu kullanmıyoruz. Aynı zamanda miyanenizin suyunu iyi ayarlamalısınız, cıvık veya katı olmamalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025