Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma tarifi: Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 litre su (5 su bardağı)
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Düdüklü tencereyi ocağa koyup yağları ısıtın.
- Kuşbaşı etleri ısınmış tencerenin içerisine alın ve mühürleyin.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Etler suyunu çektikten sonra doğranmış soğan ve sarımsağı tencereye ilave edin.
- Son olarak baharat ve suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, önce 20 dakika orta ateşte, 30 dakika da kısık ateşte pişirin.
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Etinizi daha çok tatlandırmak isterseniz, içerisine biber ve havuç doğrayabilir, defne yaprağı ile ekstra bir lezzet katabilirsiniz.