Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi
Düdüklüde Kuru Fasulye tarifi: Düdüklüde Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Düdüklüde Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Düdüklüde Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı sıcak su
Düdüklüde Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulyeleri yıkayın ve bir kaba alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir gece bekletin.
- Bekleyen fasulyelerinizi süzün ve bir kenara alın.
- Düdüklüde yağları eritin ve etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin.
- Doğranmış soğanları ve sarımsakları tencereye ekleyin. Soğanlar karamelize olmaya başlayınca salçaları ekleyin.
- Salçaları da kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Fasulyeleri ölçtüğünüz su bardağı ile yaklaşık 3,5 su bardağı kadar su ilave edin. Dilerseniz bu aşamada kemik veya sebze suyu da ilave edebilirsiniz.
- Kaynamaya başladıktan sonra düdüklünün kapağını kapatın.Altını kısın. 15-20 dakika kadar pişirin.
- Ardından tencerenin kapağını açın ve bir süre dinlendirin. Dinlendikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Düdüklüde Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Kuru fasulyeleri bir gece önceden bekleterek, kabarmalarını ve yumuşamalarını sağlayacaksınız. Dilerseniz kemik suyu da kullanabilirsiniz. Eğer fasulyelerinizi bir gece önceden ıslatmadıysanız yarım saat suyun içersinde bırakın. Ardından düdüklü tencerede tarifi yapmadan önce 15-20 dakika haşlamanız pişme süresini kısaltacaktır.